معرفی وبلاگ
چشمه‌های تا خدا جاری با خود شمیم باغهای سیب دارند دستان تو اردیبهشتی بیقرارند! دیگر چه ترس از برف و بوران زمستان وقتی که اهل قریه مهمان بهارند! گل می‌کند حتی کویر تشنه وقتی آن ابرهای ناگهان، باران ببارند این چشمه‌های تا خدا جاری چه زیبا بر خاک خسته رد پا جا می‌گذارند سرشاخه‌های وقف در باغ بهشت است هر خوشه‌اش را صد برابر می‌شمارند از آسمان رفتند اما تا همیشه در ذهن گلها، ابر و باران ماندگارند ای چشمه‌ی سرشار از آواز برخیز لبهای خشک قریه‌ها چشم انتظارند! عالیه مهرابی
دسته
طراح قالب
Tebyan
نوروز، نوشدن خلقت است و یاد آور معاد،نو شدن همه امور، عید انسان ها و مجالی است برای بازگشت و رجعت به اصل شکفتن، نوروز فرصت آشتی انسان هاست با طبیعت پس از چشیدن سوز زمهریر، نوروزفرصت زدودن کینه ها از سینه هاست، نوروز آبشار مهر است که در جان ما سرازیر می شود.چند سالی است که سازمان اوقاف و امور خیریه در ایام تعطیلات نوروزی، طرح آرامش بهاری در آستان مقدس امام زادگان و بقاع متبرکه را با اهداف ذیل برگزار می نماید که با استقبال مثال زدنی هموطنان عزیز مواجه شده است:
- تبدیل امام زادگان و بقاع متبرکه به قطب فرهنگی با استفاده از ظرفیت تعطیلات عید نوروز.
- تقویت باورهای دینی و مذهبی و ارتقاء سطح فکری، فرهنگی زائرین و مسافران نوروزی.
- تبلیغ و ترویج سنت های اصیل اسلامی به هموطنان در عید نوروز باستانی 
- خدمت رسانی مطلوب و ایجاد رضایت و علاقه مندی در زائران محترم بقاع و اماکن متبرکه با آماده سازی این اماکن متبرکه
- شناساندن امامزادگان عظیم الشأن علیهم السلام و معرفی بقاع و اماکن متبرکه به زائران محترم در ایام نوروز.
مرکزفرهنگی پژوهشی سازمان اوقاف و امور خیریه، مسابقه بزرگ «آرامش بهاری» را با جوایز ارزنده ای نظیر کمک هزینه حج عمره ، سفر به عتبات عالیات و مشهد، قلم هوشمند قرآنی ، و غیره ... در قالب کتاب و نرم افزار تلفن همراه برای زائران و مجاوران آستان مقدس امام زادگان و بقاع متبرکه و عموم هموطنان تدارک دیده اند.
لطفاً متن مندرج در فهرست را با دقت مطالعه کرده و به سؤالاتی که در پایان مطالب خواهد آمد پاسخ دهید.
دسته ها :
سال 95
هفتم 1 1395 2

دسته ها :
با عنایت به نقش  و جایگاه  این ایده گران سنگ در تاریخ و فرهنک این مرز و بوم که همچون مشعل فروزانى در مسیر انسانهاى آزاده ایفاى نقش نموده است و از آنجا که امروزه در دنیا نیز از رهگذر وقف و موسسات خیریه اقدامات اساسی و زیربایى براى توسعه و گسترش علم و دانش انجام میشود و بنا به آمارهاى موجود در کشورهاى، پیشرفته اى مانند آلمان و آمریکا، این گونه موسسات نقش بسیار تعیین کننده اى را در تشکیل و اداره دانشگاهها و موسسات بزرگ آموزشى و علمی دارند.
دسته ها :
ارکان وقف
یازدهم 10 1394 1

بنابر قول اکثر فقها ارکان وقف چهار مورد است:

1 - صیغه وقف

2 - موقوف (مال به وقف داده شده).

3 - واقف.

4 - موقوف علیه.

1 - صیغه وقف.

تمامی علمای شیعه امامیه و مذاهب اربعه بر این مطلب اتفاق نظر دارند که وقف با لفظ «وقفت » تحقق پیدا می کند و این لفظ صراحت در وقف دارد و به هیچ قرینه لغوی، شرعی و عرفی احتیاج ندارد. (13)

به قول علامه حلی لفظ صریح در وقف، وقفت است و لاغیر. (14)

دسته ها :
هر چند در این مقاله مختصر نمیتوان به این بحث مفصل پرداخت اما به اختصار باید گفت در طول تاریخ ایجاد و گسترش برخى مراکز بزرگ علمى و دانشگاهى وسیله موقوفات انجام گرفته و اگر این فرهنگ توسعه یابد میتواند نقش بهترى ایفا نماید، کما اینکه امروز مشارکت خیرین مدرسه ساز را در احداث مدارس میبینیم .
در حوزه اقتصادى وجود وقف باعث جلوگیرى از انباشته شدن ثروت گردیده و با پشتوانه موقوفات چرخ بسیارى از مراکز اقتصادى به حرکت در می آید کما اینکه امروزه سهام برخى از کارخانجات بزرگ دنیا وقف بر مصالح مختلف میباشد.
اگر از نقطه نظر اجتماعى به مسائل بپردازیم باز به این نتیجه میرسیم که دولتها به تنهایى قادر به حل مشکلات اجتماعى و رفع محرومیتها و تامین نیازها نمیباشند و به حضور و مشارکت جدى مردم نیازمند هستند و وقف مصداق واقعى نهادهاى مردمى براى کمک به دولتهاست .
با عنایت به مراتب فوق ،وقتى نگاهى به تاریخ اجتماعى کشورهاى مختلف  می اندازیم مصادیق بارز حضور وقف را در تامین نیازهاى متنوع اجتماعى در می یابیم .

منبع : گیلان نیوز 

دسته ها :

ا- این آیه (ما اغنی عنی مالیه) اشاره به کدام موضوع دارد؟

الف)ثروتمندی که مالش خیری ندارد

ب)ثروتمندی که به فقیر کمک می‌کند

ج)فقیری که محتاج است

د)فقیری که آبرو داری می‌کند

 

2- بهترین وقف کدام وقف است؟

الف)وقف برای نماز و ازدواج

ب)وقف برای روضه و گریه

ج)وقف برای همسایگان

د)وقف برای خویشاوندان

 

3- توصیه استاد قرائتی به ساختن کدام مکان است؟

الف)حوزه علمیه

ب)مسجد

ج)خوابگاه دانشجویی

د)هر سه مورد

 

4- این حدیث از کدام معصوم است؟

هرکس پولش را در راه حق ندهد دو برابر آن را در راه باطل می‌دهد" "

الف)امام علی علیه السلام

ب)امام کاظم علیه السلام

ج)امام صادق علیه السلام

د)امام رضا علیه السلام

دسته ها :
وقف در قرآن و سنت
پانزدهم 9 1394 1

هر چند در قرآن آیه اى که بصورت مستقیم با امر وقف مرتبط باشد، وجود ندارد، منتهى مواردى از اعمال صالح ، مانند صدقه ، قرض الحسنه ، تعاون، انفاق ، محبت و کمک به همنوعان ذکر شده و به نوعى با روح وقف سازگارى دارد که به برخى از آنها اشاره میشود:
1. آیاتى که انسان را به عمل صالح ترغیب و توصیه نموده و میدانیم وقف کردن نیز نوعى کار خیر و عملى خداپسندانه است .
2. آیه هایى که به تالیف قلوب و جلب محبت دیگران دلالت دارد و چون یکى از مصارف درآمدهاى وقف در جهت تحکیم و تثبیت روح همبستگى و محبت بوده و در عین حال احسانى است عارى از منت ، و اقدامى است که در بسیارى از موارد استفاده کننده از منافع وقف، واقف را ملاقات نکرده و چه بسا او را نمیشناسد، 
دسته ها :
چهارشنبه هجدهم آذر روز وقف؛ وقف، همدلی و همزبانی 
 
پنج‌شنبه نوزدهم آذر رحلت حضرت رسول (ص) و شهادت امام حسن (ع) وقف، قرآن، سنت نبوی، سیره ائمه اطهار (ع) 
 
جمعه بیستم آذر وقف، نهاد ممتاز دینی، اجرای امینانه نیات واقفین

 شنبه بیست و یکم آذر وقف، تجلی مودت اهل بیت (ع) با تکریم امامزادگان (شهادت امام رضا) 
 
یکشنبه بیست و دوم آذر وقف، علم وفناوری و نقش حوزه و دانشگاه (آغاز ربیع‌الاول و هجرت حضرت رسول (ص) از مکه به مدینه) 
 
دوشنبه بیست و سوم آذر وقف، بانوان و مشارکت‌های مردمی 
 
سه شنبه بیست و چهارم آذر وقف، بهره‌وری موقوفات و اقتصاد مقاومتی
دسته ها :
باقيات الصالحات
بیست و هفتم 9 1392 20
الباقيات الصّالحات ، تعبيري كه در قرآن (كهف : 46، مريم : 76) براي افادة امور نيكِ ماندني ، با اشاره به ناپايداري داراييهاي دنيا مانند ثروت و فرزند، و بي ثمري امكانات و مهلتي كه خدا به گمراهان مي دهد، به كار رفته است . در دو آية حاوي اين تعبير بر بهتر بودن «الباقيات الصّالحات » چه از نظر پاداش يا نفع (خَيرٌ عندَ رَبِّك ثواباً) و چه از نظر خواستني يا شايستة اميد بستن بودن (خيرٌ أَمَلاً) و چه از نظر فرجام و نتيجه (خيرٌ مَرَدّاً) تأكيد شده است (دربارة اينكه چرا قرآن «الباقيات الصّالحات » را از نظر ثواب بهتر از زينتهاي دنيا و بهره منديهاي گمراهان ، كه ثواب به
معني پاداش اخروي ندارد، دانسته است رجوع كنيد به زمخشري ، ذيل آية 76 سورة مريم ؛ قرطبي ، ذيل آية 46 سورة كهف ).

آثار وقف
بیست و سوم 7 1392 21

آثار وقف، پس از مرگ واقف

پيامبر اكرم (صلي الله عليه وآله) مي فرمايند: با مردن انسان طومار زندگي او پيچيده شده و براي هميشه ارتباط او با دنيا قطع مي شود، مگر سه گروه: 1- دانشمندي كه اثري علمي براي هدايت مردم، از خود به يادگار گذاشته باشد. 2- صدقات و خيرات مستمري كه مردم، از آن ها سود برند. 3- فرزند صالح و نيك كرداري كه پدر و مادر را به دعاي خير ياد كند. (ميزان الحكمه ح 14287)

واقدي در كتاب مغازي، نقل مي كند مخيربن نصر به پيامبر خدا (صلي الله عليه وآله) وصيت كرد تا اموالش را كه 7 باغ بود در راه خدا به مصرف رساند، حضرت نيز آن ها را موقوفه قرار داد، تا اصل باغ ها محفوظ ماند و ثمره هايش مورد استفاده امت اسلامي قرار گيرد.

ائمه اطهار(عليهم السلام) خود در اجراي سنت وقف پيشقدم بودند؛ امام علي (عليه السلام) چاه ها و باغ هاي بسياري را كه به دست خود احداث فرموده بود، در راه خدا و مسلمانان وقف كرد.

نيت

 

وقف، انفاق خالصانه و دور از منّت

15- وقف، انفاق بي‌منت است. چطور؟ آدم وقتي زنده است پول به كسي مي‌دهد، ممكن است منت بگذارد. من بودم كه تو را داماد كردم. جهازيه‌ات را من درست كردم. خانه‌ات را من به تو وام دادم. هي مي‌گويد: من من ... اما وقتي وقف مي‌كني مي‌ميري، ديگر طرف را كه استفاده مي‌كند نمي‌بيني كه بر سرش منت بگذاري. بنابراين وقف انفاق بي‌ منت است.

16- وقف مضاربه‌ بي‌ضرر با خداست. اينهايي كه مضاربه مي‌كنند، پول مي‌دهند ممكن است سرمايه‌شان از بين برود. وقف يعني مضاربه با خدا. مضاربه با خدا شكست ندارد. چون «إِنَّ اللَّهَ اشْتَرى‏» (توبه/111) به بهشت مي‌خرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامي در جمع دانشجويان خراسان شمالي «سبك زندگي» را بخش اساسي و حقيقي پيشرفت و تمدن سازي نوين اسلامي خواندند و نخبگان و صاحبان فكر و انديشه را به پرداختن به اين مفهوم در ايران و چاره جويي در اين زمينه دعوت كردند.

رهبري  ديدار با دانشجويان

ايشان در اين زمينه سوالاتي را نيز درباره سبك زندگي مطرح كردند.

يكي از نكات اساسي پيرامون اين فرمايشات مهم آن است كه سوالات مطرح شده در بيان معظم‌له پيرامون مفهوم "سبك زندگي" را چه كساني و در چه حيطه‌هايي بايد پاسخ بدهند؟!

مخاطب اين سوالات و پاسخ‌هاي آنها چه كساني هستند و همچنين پاسخ‌هايي كه به اين سوالات داده مي‌شوند بايد چه سرنوشتي پيدا كنند.

پرويز سروري، نماينده مجلس هشتم شوراي اسلامي و محمداسماعيل كوثري، نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در اين باره توضيح مي‌دهند.

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 64030
تعداد نوشته ها : 12
تعداد نظرات : 2

Rss